About us

Tentang founder

ABC Special Seha telah ditubuhkan pada Mei,2014 di sebuah kioks Universiti Malaysia Pahang(UMP). Pengasas ABC Special Seha ialah Nur Nasihah Binti Yahaya ,32 Tahun .Graduan UMP dalam bidang Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Teknologi dan Industri dengan kepujian .

ABC Special Seha mempunyai dua cawangan iaitu di Kampus UMP Gambang dan di Jalan Tun Ismail Kuantan Pahang. ABC Special Seha mempunyai keunikannya sendiri iaitu ABC Special yang mempunyai lebih 7 jenis , Nasi Lemak Ayam Gebu, 100 Jenis minuman dan makanan ringan.
ABC Special Seha sangat menjaga kualiti makanan dan minuman dengan mempunyai sukatan sendiri . Kesemua bahan-bahan makanan dan minuman yang disediakan semuanya diperbuat sendiri dan kami ABC Special Seha menawarkan harga yang berpatutan.
 
ABC Special Seha ditubuhkan oleh pengasasnya sejak dibangku universiti Tahun 2 pengajian dengan bermodalkan duit sendiri. Oleh kerana permintaan yang tinggi ABC Special Seha telah membuka cawangan baru di Jalan Tun Ismail Kuantan , Teluk Cempedak Kuantan Pahang dan yang terbaru adalah di Menara 188 Pahang.
 
Pengasas ABC Special Seha jugak telah dinobatkan Johan dalam Best Student Enterpreneurship Award UMP pada tahun 2016 dan telah diberi Anugerah Khas Latihah Puspanita 2017.
 
Pengasas ABC Special Seha dan jenama ini jugak semakin dikenali oleh masyarakat dan boleh dipertengahkan. Pengasas ABC Special Seha dan jenama ABC Special Seha telah diterbitkan di Berita Harian pada tahun 2015 dengan tajuk Usahawan Muda Berjaya” dan baru-baru ini telah diterbitkan di surat kabar KOSMO 2 Dec 2017.

Profile

NAMA: NUR NASIHAH BINTI YAHAYA
GRADUAN:UNIVERSITI MALAYSIA PAHANG( UMP)
COURSE: IJAZAH SARJANA MUDA PENGURUSAN INDUSTRI DAN
TEKNOLOGI INDUSTRI DENGAN KEPUJIAN
TARIKH LAHIR: 01-01-1991
JANTINA: PEREMPUAN
UMUR:33 TAHUN
WARGANEGARA: MALAYSIA

Contact Us

ABC Special Seha
No.2 Jalan Tun Ismail
Seri Dagangan
25000 kuantan Pahang

011-33334300

admin@sambalseha.com

© Copyright 2024 sambalseha.com. All rights reserved

Translate »
Scroll to Top